wartburg studiekamer 345Door verschillende kerken in België worden reizen naar het land van Luther aangeboden. U kunt natuurlijk ook zelf op onderzoek uitgaan. Informatie daarover vindt u bijv. op de website van het Duitse verkeersbureau. 8 mogelijke routes worden beschreven, die allemaal een bepaalde kant van Luther belichten. Volg Maarten Luther op zijn wegen dwars door Duitsland. Maak een spannende reis terug naar de tijd van de Reformatie. De aangeboden brochure erover kunt u op uw scherm lezen. Daarin staan de routes, mogelijke bezoekplaatsen en nog veel meer.

lutherreis wartburg 345Aangezien het herdenkingsjaar van de reformatie 2017 wel eens een druk jaar kan worden, is in de gemeente Kortrijk het idee ontstaan om de Luthersteden reeds dit jaar (2016) te bezoeken. Deze reis staat open voor deelname van iedere protestant in België.

In de bijlage vindt u alle benodigde informatie over deze Lutherreis van 24 – 29 juli 2016: de te bezoeken plaatsen, de verblijfplaats en de kosten.

Indien u wenst mee te gaan, wilt u zich dan snel opgeven (per email of telefoon), want de plaatsen zijn beperkt en de definitieve hotelboekingen moeten binnenkort worden gedaan.

Er zijn nog twee plaatsen vrij! Graag opgeven voor 1 april.

Het belooft een mooie, gezellige en interessante reis te worden op zoek naar een van de grote grondleggers van onze protestantse traditie, die nu 499 jaar geleden met zijn 95 stellingen het symbolische begin aangaf van het protestantisme.

De reis wordt georganiseerd door ds. Arjan Knop en Dirk Laureys.

Folder met informatie