luther glossyVerschillende tijdschriften geven dit jaar een Luther-nummer uit.

We sommen een paar voor u op:

EOS Geschiedennis

Een themanummer, geheel aan Luther gewijd. Met o.a. Luther in zijn tijd (de gebeurtenissen, zijn geschriften, zijn houding tegenover de joden), Luther in de Lage Landen (de Geuzen, Antwerpen, de uittocht van Protestanten naar het noorden, Leopold I) en Luther in perspectief (Karel V, kunst en Luther, Bach, bier).

Zie de website.

TGL (Tijdschrift voor Geestelijk Leven)

Een zeer gevarieerd nummer over Luther en zijn invloed. Onder meer: de Reformatie als emancipatie, Luthers erfenis, de Beeldenstorm, vrouwelijke Lutherse spiritualiteit, voortgaande hervorming en oecumene.

Zie de website.

Luther: de glossy

Een heuse glossy! O.A. HERMAN SELDERHUIS, SABINE HIEBSCH EN GEORGE HARINCK.

In Luther: de glossy komt zijn veelzijdigheid op vele manieren in beeld; zijn invloed op de Duitse taal, zijn rol als mediaman, maar ook zijn omstreden uitspraken over Joden komen aan bod. Vragen worden behandeld zoals: waarom is hij een bron van inspiratie voor velen? Wat was zijn invloed op de huidige maatschappij? En zijn de verhalen die over hem de ronde doen waar?

Zie de website.

Elsevier: speciale editie De Reformatie

Volgend op het succes van eerdere speciale edities over religie in Nederland, Katholiek, Protestant en Jodendom, brengt de redactie van Elsevier opnieuw een informatief en rijk geïllustreerd bewaarnummer uit: De Reformatie. Met onder meer: het ontstaan en verloop van de Reformatie, portretten van Maarten Luther en Johannes Calvijn, de invloed van de Reformatie op de (schilder)kunst, sporen van de Reformatie in Kampen en een reportage over gereformeerde scholen in Nederland.

Zie de website.