dendermonde bijbelexpo 345x230De multimedia tentoonstelling ‘Bijbel-Expo’, die tot nu toe over heel Vlaanderen al ruim 40.000 bezoekers mocht tellen, is nu ook in  Dendermonde te bezichtigen van zaterdag 7 oktober tot en met zondag 22 oktober in de bovenzaal van de Evangeliekerk, Lindanusstraat.

Bij het samenstellen van de tentoonstelling lag één vraag aan de basis: hoe krijg je mensen van vandaag, in deze hoogtechnologische samenleving, geïnteresseerd in een oud boek zoals de Bijbel? Het antwoord op deze vraag was even verrassend als eenvoudig: 'Bijbel-Expo.be'! Een multimedia avontuur dat de bezoeker meeneemt doorheen de ontstaansgeschiedenis van het schrift en hem de wonderlijke wereld van de Bijbel op eigentijdse manier laat herontdekken.

De tentoonstelling bestaat uit verschillende onderdelen en telkens is er gebruik gemaakt van andere media. Laten we beginnen met de 17 schitterende panelen, die verdeeld staan over 5 secties. Zij vertellen en illustreren de geschiedenis van het schrift. De bezoeker kan op korte tijd heel wat te weten komen over kleitabletten en spijkerschrift, Egyptische hiërogliefen en de ontstaansgeschiedenis van het alfabet. Daarnaast wordt stilgestaan bij een van de belangrijkste oudheidkundige ontdekkingen van de 20e eeuw, de Dode Zee rollen. De laatste sectie schenkt dan weer ruim aandacht aan het ontstaan van de moderne druktechnieken en hun invloed op de verspreiding van de Bijbel en andere boeken. Bij ieder onderdeel hoort een audiofragment, dat te beluisteren is aan de audiozuil: het verhaal van het Gilgamesj Epos, de avonturen van Cheti op de schriftgeleerdenschool, het verhaal van Mohammed ed Dhib en zijn vondst van de Dode Zee rollen, en de geschiedenis van twee monniken, die leren om manuscripten over te schrijven.

Naast de audiozuil is er ook een grote computerzuil. Hier staan de bezoeker enkele grote computerschermen (touchscreen) ter beschikking en kan hij zelf op zoek gaan naar meer informatie … Naast panelen, audio- en computerzuilen zijn er ook een aantal interessante objecten tentoongesteld zoals: kleitabletten, een kopie van de steen van Rachid (beter bekend als de steen van Rosetta), een kopie van een ostracon (een stukje aardewerk dat in de oudheid gebruikt werd als 'blocnote'), een kopie van een wassen tablet, kruiken van Qumran, een zilveren geluksbrenger enz.

Blikvanger van de Bijbel-Expo is zondermeer een werkende kopie van de drukpers van Johannes Gutenberg.

Wie daarna nog meer wil weten kan een bezoek brengen aan de kerkzaal waar een aantal korte films vertoond worden die de inhoud van de tentoonstelling dichterbij brengen.

De inkom bedraagt 2 EURO, hierin inbegrepen is ook een informatieboekje waarin elk onderdeel van de tentoonstelling beschreven staat.

U kan gerust ook eens gaan kijken op onze website: www.bijbel-expo.be of op onze facebookpagina www.facebook.com/bijbelexpo

.

Openingsuren: Elke dag van 9u tot 12u en van 14u tot 17u, Woensdag en zaterdag tot 20u, Zondag van 14u tot 20u

Inkom: € 2

Reservatie (groepen) en informatie: Ds. Smits, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0470 54 19 59