Jongerenweekend

refoweekend jongeren 2016 230

Het jeugdwerk van de Protestantse kerk loopt vooruit op 2017 met een hervormingsweekend. Van 9-11 oktober is iedere protestantse jongere met een eventuele vriend(in) welkom.

Lees meer

Vertellen van toen

pascale hoyois 230

Pascale Hoyois schreef de historische roman La Chênaie à Jacinthes, waarin ze de lotgevallen van een jonge vrouw beschrijft, die in dienst van Graaf Egmond komt.

Lees meer

Geloven vandaag

open handen 230

Tegenwoordig staan we voor andere problemen dan 500 jaar geleden. Dat laat gelovigen niet onberoerd. We zoeken antwoorden die ons aanspreken en houvast geven. Ds. Anne Kooi geeft in een paar schetsen aan wat geloven vandaag betekent.

Lees meer

Sleutelfiguren

erasmus 230

Mensen schrijven de geschiedenis. Als we hier iets vertellen over het ontstaan van het protestantisme, dan noemen we verscheidene namen. En achter elke naam schuilt een heel verhaal. Die verhalen brengen de dingen van lang geleden dichterbij. Neem nu Erasmus ...

Lees meer

Sola Fide

beeldenstorm charter 230

In de Zuidwesthoek van Vlaanderen en aan de overkant van de grens in Noord Frankrijk wordt de in 2016 de Beeldenstorm herdacht. Dat gebeurt met veel tentoonstellingen en conferenties en ook met een oecumenische kerkdienst van de verzoening. In Steenvoorde, de plek waar tijdens een hagenpreek voor het eerst werd opgeroepen tot vernieling van beelden, is het project voorgesteld. Lees meer

William Tyndale

tyndale vilvoorde 230

Protestanten hechten waarde aan een goede bijbeluitleg. Men wilde de Bijbel graag in de eigen taal kunnen lezen. William Tyndale was de eerste die de Bijbel in het Engels vertaalde. Dat kostte hem een hoge prijs: zijn leven. In Vilvoorde wordt zijn herinnering levend gehouden.

Lees meer

Erasmus en ik, God

ludwine deblon 345

Ludwine Deblon benadert de tijd van de reformatie op een eigen manier: door een objectentheater te spelen over het leven van Erasmus. Daarin speelt ook Luther een belangrijke rol en Erasmus' kijk op hem en op het leven in een woelige eeuw, vol verandering.

Lees meer

 

 

Reizen in het spoor van Luther

lutherreis wartburg 345

In de gemeente Kortrijk is het idee ontstaan om de Luthersteden in dit jaar (2016) te bezoeken. Deze reis staat open voor deelname door iedere protestant in België. De reis zal in de maand juli plaatsvinden en u kunt zich tot 22 februari 2016 opgeven.

Lees verder

Contact

logo 230

U kunt hier contact met ons opnemen.

Zoeken

Wij zijn op facebook

facebook logo

Protestantse kerk België

vpkb logo

Informatie over de Verenigde Protestantse Kerk in België kunt u hier vinden.

Werkgroep REFO2017

logo refo2017 100

Het doel van de werkgroep REFO2017

  • Informeren
  • Ondersteunen
  • Plannen maken
  • Krachten bundelen

Zie ook het interview op Kerknet met de voorzitter.

Lees meer

Onderwijs

Het protestantse godsdienstonderwijs heeft een brochure uitgegeven met een didactisch model, gemaakt ter gelegenheid van het jubileum van de reformatie in 2017. Deze is ter beschikking gesteld van alle onderwijsgevenden en catecheten sinds september 2015. Zie hier voor verder informatie.

Ath

ath tour burbant 226

Anderlecht

anderlecht bethlehem 226

Brussel Kapel

bruxelles chapel royal 226

Gent

gent brabantdam 226