AKV: onze stellingen

AKV2015 230

Kunnen ‘stellingen’ ons helpen om zinvol de Reformatie te herdenken? Luther begon er de reformatie mee. Maar hoe denken protestanten tegenwoordig? Op de AKV in 2017 willen we dat laten zien. Protestantse gemeenten worden uitgedaagd om te zeggen waar ze voor staan.

Lees meer

Jongerenweekend

refoweekend jongeren 2016 230

Het jeugdwerk van de Protestantse kerk loopt vooruit op 2017 met een hervormingsweekend. Van 9-11 oktober is iedere protestantse jongere met een eventuele vriend(in) welkom.

Lees meer

Activiteiten Lokeren

lokeren 230

Lokeren organiseert drie evenementen om het jaar van de Reformatie mee in te luiden. Een film over Luther en een lezing van Johan Decavele. Deze stelt daarin de vraag: Was het Waasland ooit protestants? Iedere belangstellende is van harte welkom.

Lees meer

Luther 3x anders

luther en zijn vrouw 230

In België ontwikkelde Eefje van der Linden studiemateriaal voor kringen over Luther. Ze diepte drie thema's uit: Luther en de vrouwen, Luther en het geld, Luther en de islam. U kunt het materiaal bestellen of haar vragen de avonden te leiden.

Lees meer

Reformatiemuseum

eupen 230

De protestantse gemeente in Eupen laat weten dat men in Eupen een museum over de Reformatie met een vaste collectie wil beginnen. Het museum moet in de voormalige evangelische school ondergebracht worden, Hook 36 te Eupen, vlakbij de evangelische pastorie, Hook 40, in een zeer oud huis.

Lees meer

Amuse

amuse materiaal luther 230

De Protestantse kerk in Nederland heeft materiaal over Luther ontwikkeld. Op allerlei manieren, serieus en luchtig, kan men met hem bezig zijn: zingen, eten, praten, reizen, enfin veel is mogelijk.

Lees meer

Klokkenluider

luther strip 230Het kon niet uitblijven: een Belgische strip over Luther. Hij is er en het begint spannend. Luther wordt overvallen door een gevaarlijk onweer. En wat doe je dan: je roept een heilige aan.

Lees meer

Erasmus en ik, God

ludwine deblon 230

Ludwine Deblon benadert de tijd van de reformatie op een eigen manier: door een objectentheater te spelen over het leven van Erasmus. Daarin speelt ook Luther een belangrijke rol en Erasmus' kijk op hem en op het leven in een woelige eeuw, vol verandering.

Lees meer

 

 

facebook logo

Data om te onthouden

  • Donderdag 25 mei 2017 (Hemelvaart): AKV, St. Lucasziekenhuis, Brussel
  • Zaterdag 28 oktober 2017: Dankdienst voor de Hervorming, Prot. Kerk, Nieuwe Graanmarkt 8, Brussel
  • Zaterdag 28 oktober 2017, 20.00 uur: Concert met Hildebrandt Consort/Wouter Dekoninck, Grosse Luther Bach Messe, St. Michielskathedraal, Brussel
  • Maandag 30 oktober 2017, Studiedag, Koninklijke Bibliotheek, Brussel

Protestantse kerk België

vpkb logo

Bezoek onze website.

 

Onderwijs

Het protestantse godsdienstonderwijs heeft een brochure uitgegeven met een didactisch model, gemaakt ter gelegenheid van het jubileum van de reformatie in 2017. Deze is ter beschikking gesteld van alle onderwijsgevenden en catecheten sinds september 2015. Zie hier voor verder informatie. Zie verder de Links.

Ath

ath tour burbant 226

Anderlecht

anderlecht bethlehem 226

Brussel Kapel

bruxelles chapel royal 226

Gent

gent brabantdam 226